Om oss

När vi först slog upp portarna till dåvarande Barefoot Fitness var det främsta skälet att vi saknade ett gym i Stenungsund som erbjöd det där extra. En miljö som man känner sig hemma i och ett gym som har gott om plats att få träna den träningen som vi förespråkar, tycker är mest effektiv och är roligast, -funktionell högintensiv träning; CrossFit.
Ungefär ett halvår efter öppning tog vi steget vidare till att bli en CrossFit-affiliering, som vi driver under namnet CrossFit Njord.

Njord betyder "kraft, styrka" och namnet är taget från den fornnordiska gud som vi delar vår koppling till havet med. Njord var enligt fornnordisk mytologi en givmild gud som rådde över hav och vindar. Även om att påverka vädret ligger långt bortom vår kontroll så är vår målsättning att kunna dela med oss så mycket vi bara kan för att skänka både kraft och styrka till våra kunder. Därför kändes namnvalet självklart!


Hos CrossFit Njord så får du så mycket mer än bara en lokal att vistas i. Det finns alltid hjälp att få och du får inspiration för vad du ska träna, coachning med teknik och utförande av övningar. Vi har en begränsning på antalet medlemmar, då vårt mål är att erbjuda en så hög personlig service som möjligt.

Utöver en fantastisk gemenskap så erbjuder vi roliga och genomtänkta pass med en långsiktig planering för att du ska få goda och hållbara resultat i din träning.

Vårt mål är att öka våra medlemmars insikt, kunskap och förståelse i vad god hälsa och hög livskvalitet innebär utifrån ett holistiskt och evolutionärt perspektiv. Med det menar vi att god hälsa är något som inte bara kommer genom träning, även om det förstås är en viktig del. Men genom vår kunskap och erfarenhet ser vi att det är så många andra faktorer som spelar in i vad livet kan ge dig i form av energi, välmående, glädje och styrka. Varje dag, hela livet ut!
Vi vill hjälpa dig att nå en fullgod hälsa, på alla plan!

Varmt välkomna!


Sandra Drott

Ägare / Head Coach
Här har ni mig. Ensam ägare till Crossfit Njord. Hade dock inte klarat en dag utan Andrea och alla andra coacher som tillsammans gör Njord till vad det är. 
Kontrollfreak ut i fingertopparna och jag älskar att bestämma. Petar i alla detaljer och ser ALLT! När det kommer till träning är slarv det värsta jag vet. Ska man slarva ska man göra det medvetet, som jag t.ex. gör hemma. Ordning och reda är inte min grej....

Efter nu 8 år i boxen så är det bästa jag vet fortfarande att coacha och hålla i pass. Det skänker mig så otroligt mycket glädje och att dessutom få lära känna alla medlemmar och vara med i deras fram- och motgångar är en grym bonus.

Jag tokfastnade för CrossFit 2012, att som vuxen börja göra saker man gjorde som barn, att listan på saker att lära sig bara växer, glädjen till rörelse i alla former, ödmjukhet till att ingen är bäst på något, och att ha bättre rörlighet hade varit såååå nice.
Alla mina vänner finns på Njord, alla åldrar, stora som små!

Ses i fysverkstan!

Andrea Kummer

Coach och Sandras högra hand.
Andrea heter jag bor med min familj (Jens och Siri) i Ödsmål. Älskar att vara runtom folk och är väldigt sällskapssjuk. Innan jag hamnade i boxen på 50% så arbetade jag som fritidspedagog/idrottslärare. Jag älskar att se människor utvecklas och få “aha”-upplevelser och jag tror att det är därför jag älskar att coacha andra.

På Njord har jag funnits sedan start och började hålla pass här för ca 7 år sedan. Innan det instruerade jag på andra gym och föreningar och har grymma meriter inom vattengympa och step-up om någon skulle vara intresserad ;-) Har också arbetat på flera olika spaanläggningar med träning i alla dess former och masserat då jag även råkar vara massör. Så kroppen och rörelse är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Det jag älskar och har fastnat för inom CrossFit är framförallt möjligheten för alla att vara med. Oavsett om man är 3 år eller 83 år, om man aldrig har rört sig eller är elitidrottare så kan man träna ihop och anpassa alla rörelser efter behov. Ingen behöver uteslutas och det blir en väldigt fin gemenskap. För mig är boxen ett andra hem.

Hoppas vi ses!

Marika Ögren

Coach men just nu mammaledig
"Pannben som en noshörning", sa dom på Gladiatorerna. "Tävlings-CP" säger de i boxen. Allmänt energisk, envis och gla´i att tävla säger jag ;)

Varit aktiv sen jag pluppade ut där på slutet av 80-talet. Den stelaste truppgymnasten, men den smidigaste fotbollsspelaren. Alltid varit fartglad i skidbacken, på såväl skidor som snowboard. Hittade in till gymmet och gruppträningssalarna, där jag ganska snabbt började att instruera. Fann det tillfredställande i att pusha, peta, lära och se andra att utvecklas inom träningen. Det var även den stora anledningen till att jag studerade till fysioterapeut, som jag nu jobbat som i snart 8 år och stormtrivs med!
Kärleken till Crossfit började utvecklas strax efter att Njord slog upp portarna och jag (som då var nyinflyttad), tillslut tog mitt förnuft till fånga. En prova-på-pass ledde direkt till ett årskort, sen var jag såld! 7 1/2 år senare har jag hunnit biffat till mig (lite grand iaf), avverkat ett gäng tävlingar, fött 2 barn och lärt mig massor. Förhoppningsvis hunnit lära ut en del också.
3 plus om mig:
-Oftast glad (skrattar gärna och högt, inte alltid vackert dock).
-Har energi som brukar räcka till de flesta.
-Snäll?! Omtänksam skulle jag iaf vilja säga.
3 minus:
-Icke rumsren (inkl dåligt bordsskick)
-Pratar för fort (tycker Sandra och alla gamlingar på jobbet ;p)
-Blir grining om jag inte får mat..

Shkelqim Istrefi

Coach onsdagar kl 18:15 
Mitt namn är Shkelqim Istrefi.
Jag har alltid hållit på med idrott. Fotbollen var en stor del av mitt liv, tills jag fann CrossFit för cirka 7 år sedan.

Jag skulle beskriva mig själv som en allround-player inom CrossFit. Jag gillar allt (förutom löpning och marklyft!)

I 6 år har jag coachat pass på Njord, att få se andra utvecklas och kunna inspirera andra är något jag brinner för. Träning ska vara roligt och utmanande, och det är vad jag försöker förmedla till deltagarna. Man kan även hitta mig på STC där jag håller i HIIT. 

Jag gillar inte akuta situationer så ska ni svimma eller skada er så gör gärna det på någons annans pass ;)
Vill ni muta mig så ta med godis... Godis är gott!

Martin Nilsson

Coach torsdagar kl 17.00
Jag har tidigare i livet hållit på med flera olika ”aktiviteter” så som dans, boxning, kampsport och gym.
När jag slutade med boxning så saknade jag tävlingsdelen & gemenskapen i en förening.
Så en dag för ca 8 år sen så hittade jag Crossfit Njord av en slump och där kände jag mig snabbt som hemma.
Jag tränar till stor del för att tävla och en stor insikt på vägen har varit att skilja på tävling och träning, vilket många lätt kan ha svårt för i början inom Crossfit då det är så kul att tävla lite även på passen!

Som person är jag glad och busig med en extra förkärlek för struktur, ordning & reda i mitt liv samt miljön runt omkring mig. Jag kan lätt få för mig att ändra lite saker i boxen om det kan leda till bättre ordning. På mina pass placerar jag även gärna ut vart var och en ska stå så jag lättare och bättre kan coacha alla. ;) 

Hoppas vi ses i boxen så vi kan dra lite tunga mark tillsammans!
Maria Arvidslund

Coach onsdagar kl 17.00
Maria Arvidslund är jag; Gammeltanten i boxen. En som inte riktigt kan eller vill bli stor och växa upp och inse sina begränsningar. 

Träning och rörelse har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har testat på de flesta idrotterna men fastnade för kampsporten vid 12 år ålder och har fortsatt sedan dess. Jag har rest runt i världen och tävlat och hann med 8 år i landslaget och fått chansen att möta många spännande kulturer och människor.

Förutom idrotten så är det goa middagar, skidor, klättring, cykling och mycket annat som jag gärna gör tillsammans med vänner och familj.

2016 blev jag övertalad att testa på crossfit och jag blev fast direkt.  Förutom träningsformen så var det boxen, folket och stämningen som fick mig fast. En underbar box med mycket kunskap, familjär, ödmjuk och med mycket skratt.

Jag är lärare, envis, energisk och ganska sprallig med en del pannben. Jag har instruerat i över 30 år. Att kunna pusha, hjälpa, lyfta och hittar vägar till utveckling både som lärare och instruktör är något jag brinner för. När mina karateelever börjar slå ner mig, då vet jag att jag har lyckats.

Jag hoppas kunna förmedla glädjen för rörelse, svett och utveckling.


Sandra Nisén

Coach hoppar in här o där

Mattias Nilsson

Coach torsdagar kl 18.15

Hanna Olsson

Coach hoppar in här o där

Hej hej, Hanna här!

Före detta orienterare med dåligt lokalsinne, så den karriären blev väldigt kort ;) Förutom att ha varit vilse i nästan alla svenska skogar så hann jag testa på både fotboll och dans innan jag fastnade för Crossfit på Njord 2019.

Crossfitkarriären har varit aningen ljusare än orienteringen, trots att jag nästan gav upp efter mycket självpiskande med att lära mig dubbel unders. 

På eget håll, ute på byggdera i Orust, driver jag Lada Basteskår. Där kör jag personlig träning samt håller gruppass. 

Att se andras utveckling är något av det bästa jag vet!


Oanad talang: tydligen så är jag hyfsat bra i vattnet och på att simma. Stor fördel i en bassäng är också att det är svårt att simma vilse. ;)

Susanne Edvardsson

Coach onsdagar kl 19.30
Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång
kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man
passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. 
Arbetar som förskollärare, extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med huvudet före i någon grävbar del av trädgården.

Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! 
Jag fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark. Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor vikt vid att träna rörlighet! 


Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller burpees om tillfälle bjuds!
Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad coachning. 
Jag hoppas att vi ses på något av passen! Välkommen in i boxen!

Jonas Espefors

Coach tisdagar kl 18.15
Tvåbarnsfar med fru, lägenhet, två bilar (Volvo OCH SAAB,,,, men dom har nu bytts ut till rena el bilar såklart VW id3 och 4) och en weber grill ;-) Till vardags driftansvarig på en hotell- och konferensanläggning, på fritiden en inbiten crossfit utövare som gärna medverkar på en och annan tävling, när ryggen på denna "gamla" kropp inte spökar.

Efter några år som soffpotatis hittade jag crossfiten genom en barndomsvän som startade en box. Två pass senare var jag fast. Det är en av crossfitens alla fördelar - variationen gör att träningen blir spännande och rolig (man undrar; vad ska det komma för övningar idag?) och alla vet ju att träning som är rolig blir av.

Med ett förflutet i fotbollen, där jag coachade ungdomar, kände jag att jag saknade coachandet och gick således utbildningen ”CrossFit Level 1 och 2”. I min coachning försöker jag vara lugn och tydlig och då jag brinner lite extra för övningar med skivstång blir det en del ”skrotlyftning” på mina pass, men även en hel del annat såklart!

Kom in till boxen och säg hej, du kommer inte ångra dig ;-)Hanna Cyrén

Coach just nu mammaledig
Hanna Cyrén heter jag, bor i stenungsund tillsammans med pojkvännen, våra två barn och en smått jobbig katt. Arbetar sedan några år tillbaka som lärare och har även en utbildning som massage- och hudterapeut med i bagaget.

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Allt ifrån balettdans, ridning (dock va jag livrädd för hästar?) till olika bollsporter. På äldre dagar blev det mycket träning på gym. Jag fastnade direkt för crossfit efter ett prova-på-pass då Crossfit Njord var nystartat, sedan dess har jag varit fast. När jag tidigare arbetade på spa instruerade jag i olika klasser inom funktionell träning. Jag tycker det är jätteroligt att coacha och få möjligheten att se hur människor kan utvecklas efter sina förutsättningar!  

Något som också ligger mig varmt om hjärtat är matlagning och goda middagar med vänner och familj. Jag plingar gärna lite på mitt piano och sjunger när jag har lite tid över. 


Hoppas att vi ses i boxen!
(alltid bra när head coach har tillgång till att kunna gå in o skriva vad hon vill ;). För jag kan skvallra om att hade Hanna fastnat mer för sång och dans istället för träning så hade hon idag varit känd och haft skivkontrakt. SÅ bra sjunger denna människa).